HÖLTZER POKALEN

Höltzer-pokalen fik sit nuværende navn i 1914, da en af bilsportens pionerer Carl Höltzer vandt pokalen til ejendom, for sine flotte præstationer.  I slutningen af halvtredserne kom pokalen atter i aktion på Roskilde Ring, hvor Formel 3-køreren Poul Rasmussen i 1959 modtog den til ejendom, for bedste præstationer 3 år i træk.  I 1984 skænkede Poul Rasmussen pokalen til ASK, som vandre pokal. Pokalen skal uddeles til den kører som har lavet årets bedste sportslige præstation. Poul Rasmussen var sammen med sin datter Kirsten Poulsen, selv med til at overrække pokalen de to første gange, begge gange til Thorkild Thyrring.

Siden midten af firserne har Automobil Sports Klubben stået for uddelingen af pokalen, hvor nogle af de største kørere herhjemme, har modtaget pokalen. John Nielsen modtog den i 1990, og udtalte i et interview at han havde modtaget Danmarks fornemmeste pokal. Jason Watt vandt pokalen i 1996 og i år 2005, står pokalen hos Tom Kristensen for hans enestående præstationer på Le Mans. Også arrangørerne af Copenhagen Classic Car Cup har tidligere modtaget Höltzer-pokalen.

Jeg, Poul Rasmussens barnebarn Morten Poulsen, havde i år 2005 selv den store ære at overrække Höltzer Pokalen til Tom Kristensen - det var en meget stor oplevelse for mig, både at overrække pokalen men bestemt også at overrække den til så stort et ikon som Tom Kristensen - jeg vil gerne have lov til at sige tak til formanden for ASK samt DASU, for at give mig muligheden for at opleve dette - TAK